VINA

Ko dobrote 'TONA' pobožajo oči in dušo…

vina

V sončnih Halozah, daleč od ponorelega sveta, se ujet med griče, strmo vzpenja vinograd, kjer pridne roke ustvarjajo slastne dobrote. Z ljubeznijo pridelano vino ne teče v potokih, saj smo kakovosti Bandurjevi sklenili dati prednost. Vsak trs je naši družini kot otrok, nad katerim skrbno bedimo vse leto, prav do trenutka, ko je trud nagrajen z žlahtno kapljico renskega rizlinga, souvignona in rumenega muškata. Strmimo k čim bolj naravni pridelavi in se s tradicionalnimi postopki trudimo dosegati odličnost in kakovost. Tradiciji smo dodali še kanček sodobnega pridiha ter pričeli z izdelavo AROMATIZIRANIH VIN Z DODATKOM ZELIŠČ in dobili dišečo pijačo lahkega in svežega okusa z blagodejnimi učinki za dušo in telo.

Aromatizirano vino TONA je zagotovo prava izbira k romantični večerji, saj se odlično poda k začetnim jedem in namazom, čudovito dopolnjuje morske jedi in sladice ter izvrstno zaokroži sirovo pojedino. Še več, na osnovi dodanega zelišča vsako vino nosi svojo zgodbo, ki so jih že naši predniki pripisovali posameznemu zelišču, hkrati pa kot domače zdravilo zelo blagodejno vpliva na naše telo.

vina1

ROŽMARIN je za spomin, ga opevajo mnoge slovenske ljudske pesmi in njegove dišeče vejice so simbol zvestobe in spomina na ljubo osebo. Ime »ros-marinus« pomeni »roža, ki raste ob morju«. Čez Alpe so ga s Sredozemlja prinesli menihi. Stari Grki in Rimljani so ga posvečali Afroditi in Veneri – boginjama ljubezni in Grki še vedno verjamejo, da njegov vonj osvobaja duha in če je duh svoboden, tudi ljubezen lahko prepoji telo.

Kot domače zdravilo preganja pomanjkanje energije in omotico, pomaga pri izčrpanosti in napenjanju, čisti kri in deluje diuretično.

TIMIJAN je za pogum, kar izhaja iz grške besede thumon. Rimski vojaki so si z njim pripravljali poživljajočo kopel in pili timijanov čaj, saj so verjeli, da jim vrača pogum in preganja nočne more. Srednjeveške dame so na robce vezle motive timijana, nato pa robec izbranemu vitezu podarile, kot simbol poguma.

Kot domače zdravilo pomaga pri krčih, revmi, bronhitisu, zvišani telesni temperaturi, lajša izkašljevanje in spodbuja prebavo.

MELISA je za sladke sanje, kajti ta magična rastlina deluje zelo pomirjujoče na naš živčni sistem in je znana kot rastlina, ki izboljšuje splošno razpoloženje. Že Sveta Hildegarda jo opisuje, kot toplo rastlino, ki osebi, ki jo uživa prikrade nasmeh na usta.

Kot domače zdravilo pomaga pri nespečnosti, stresu, tesnobi, depresiji ter želodčnih težavah, ki jih povzročajo živci.

POVPRAŠEVANJE: