BUČNO OLJE

Okusno, pristno, domače in naravno BUČNO OLJE, ki vas bo navdušilo.

Pravimo mu tudi zeleno zlato, kajti za 1 liter 100% bučnega olja »TONA« je potrebno 3kg suhih bučnih semen, kar pomeni 150kg zrelih in naravno gojenih buč golica. Buče večinoma ročno trebimo, seme operemo in sušimo tudi po nekaj tednov . Suho seme pražimo, zmeljemo in stisnemo, nato pa pred polnitvijo olje pustimo, da se usede in umiri, s čimer dosežemo, da v naših oljih ni odvečnih usedlin.  

Bučno olje ni samo okusno, ampak tudi zdravilno, saj vsebuje številne minerale in vitamine, ki koristijo našemu telesu, ga krepijo in ohranjajo vitalnega. Spada med hranilno najbogatejša olja ter je zaradi številnih koristi danes nepogrešljiv v kulinariki, farmaciji in kozmetiki.

Vitamini, ki jih najdemo v bučnem olju: A, A1, B6, C, D in E.

Minerali, ki bogatijo bučno olje: kalcij, magnezij, fosfor,  kalij, železo, mangan, selen in cink

Uživanje bučnega olja se priporoča pri visoki telesni teži, pri obolenjih ledvic in mehurja ter pri težavah želodca in črevesja. Visok delež omega 3 maščobne kisline, varuje organizem pred vnetji, krepi imunski sistem, varuje srce in ožilje ter pozitivno vpliva na presnavljanje  holesterola. Splošna medicina celo priporoča uživanje bučnih semen, saj so odlično zdravilo proti črevesnim zajedavcem in blažijo težave s prostato.

BUČNO OLJE »TONA«
500 ml (čisto)
Cena 10 eur

BUČNO OLJE »TONA«
750 ml (mešano)
Cena 10 eur

BUČNO OLJE »TONA«
Amfora 500 ml (čisto)
Cena 12 eur

BUČNO OLJE »TONA«
1000 ml (čisto)
Cena 18 eur

BUČNO OLJE »TONA«
1000 ml (mešano)
Cena 12 eur

PRAŽENO BUČNO SEME
»TONA« 150g
Cena 3 eur

POVPRAŠEVANJE: